Патентный поверенный Украины Колосов Александр

1    2    3    4    5    »»

В журналі «Інтелектуальна власніcть» (№5 за 2015р.) опублікована стаття патентного повіреного України Олександра Колосова «Патентування математичних методів».

06.06.2015

В журналі «Інтелектуальна власніcть» (№5 за 2015р.) опублікована стаття патентного повіреного України Олександра Колосова «Патентування математичних методів» .
В статье рассмотрена законодательная трактовка математических методов как объектов изобретений и показана возможность получения для них патентной охраны путем установления их технического характера. Проанализированы некоторые примеры признания математических методов техническими решениями. Описана последовательность проверки объектов, являющихся математическими методами, а также приведены примеры патентования математических выражений как способов.
Полный текст статьи можно прочесть в разделе «Публикации» под №32.

За активну діяльність в галузі інтелектуальної власності та з нагоди 15-ї річниці Всесвітнього дня інтелектуальної власності патентний повірений Олександр Колосов був нагороджений Грамотою НТУУ "КПІ".

24.04.2015

За активну діяльність в галузі інтелектуальної власності та з нагоди 15-ї річниці Всесвітнього дня інтелектуальної власності патентний повірений Олександр Колосов був нагороджений Грамотою Національного технічного університету України "Київський політехнічний інститут".

В журналі «Інтелектуальна власніcть» (№3 за 2015р.) опублікована стаття патентного повіреного України Олександра Колосова «Вибір пошукового масиву та експрес-аналіз рівня техніки при складанні опису заявки на винахід».

03.04.2015

В журналі «Інтелектуальна власніcть» (№3 за 2015р.) опублікована стаття патентного повіреного України Олександра Колосова «Вибір пошукового масиву та експрес-аналіз рівня техніки при складанні опису заявки на винахід» .
В статье проанализированы некоторые особенности выбора поискового массива и экспресс-анализа уровня техники при составлении описания заявки на изобретение. Указано, что вследствие существования множества тонкостей и нюансов, такую работу оправданно отдавать на аутсорсинг профильным специалистам.
Полный текст статьи можно прочесть в разделе «Публикации» под №30.

Вийшла в світ монографія патентного повіреного України Олександра Колосова «Одержання високоякісних традиційних та наномодифікованих реактопластичних полімерних композиційних матеріалів».

09.03.2015

У видавництві ВПІ ВПК «Політехніка» (м. Київ, НТУУ «КПІ») вийшла в світ монографія патентного повіреного України Олександра Колосова «Одержання високоякісних традиційних та наномодифікованих реактопластичних полімерних композиційних матеріалів».
Приклад патентно-інформаційного огляду ефективних засобів одержання наномодифікованих композиційних реактопластів (з розділу 2 монографії «Аналіз ефективних патентозахищених засобів одержання наномодифікованих реактопластичних полімерних композиційних матеріалів») наведено у списку публікацій (під №31).

В журналі «Інтелектуальна власніть» (№1 за 2015р.) опублікована стаття патентного повіреного України Олександра Колосова «Приклади складання формул винаходів на пристрої, що мають як ознаку матеріал».

30.01.2015

В журналі «Інтелектуальна власніть» (№1 за 2015р.) опублікована стаття патентного повіреного України Олександра Колосова «Приклади складання формул винаходів на пристрої, що мають як ознаку матеріал» .
В статье проанализированы некоторые особенности составления формул изобретений на устройства, в которых в качестве существенного признака выступает материал. Приведены примеры формул двух характерных изобретений «зонтичных» патентов и осуществлен их краткий анализ. Указано, что вследствие существования множества тонкостей и нюансов, такую работу оправданно отдавать на аутсорсинг профильным специалистам.
Полный текст статьи можно прочесть в разделе «Публикации» по №29.

В журнале «Интеллектуальная собственность» (№12 за 2014 год) опубликована статья патентного поверенного Украины Александра Колосова "Особливості патентування обꞌєктів медичної діагностики людини".

12.01.2015

В журнале «Интеллектуальная собственность» (№12 за 2014 год) опубликована статья патентного поверенного Украины Александра Колосова
"Особливості патентування обꞌєктів медичної діагностики людини".
В статье проанализированы некоторые особенности оценки охраноспособности, составления описания и формулы изобретения объектов, которые относятся к способам медицинской диагностики человека. Приведен пример формулы изобретения «зонтичного» патента и осуществлен его краткий анализ. Указано, что вследствие существования множества тонкостей и нюансов, такую работу оправданно отдавать на аутсорсинг профильным специалистам.
Полный текст статьи можно найти на странице «Публикации» (под №28).

У газеті "Київський політехнік" за №613-32 (3090) від 23 жовтня 2014 року надрукована стаття патентного повіреного Олександра Колосова "Патентні тролі - хто вони?"

24.10.2014

У газеті "Київський політехнік" за №613-32 (3090) від 23 жовтня 2014 року (на 3-й сторінці) надрукована стаття патентного повіреного Олександра Колосова "Патентні тролі - хто вони?".
Повний текст статті можна знайти за посиланнями:
"Патентні тролі - хто вони";
http://kpi.ua/troll.

Поздоровлення з нагоди святкування Дня винахідника і раціоналізатора

20.09.2014

Шановні винахідники, науковці і патентознавці!
З нагоди святкування Дня винахідника і раціоналізатора дозвольте щиро привітати у Вашій особі інтелектуальну еліту нації - талановитих винахідників, новаторів, науковців, патентознавців – усіх творчих особистостей, які присвятили своє життя повсякденному служінню науково-технічному прогресу суспільства!
Дозвольте побажати Вам, незважаючи на існуючі тимчасові труднощі й нелегкі часи у нашій державі, подальшої творчої наснаги, оптимізму, упевненості у власних силах, нових винаходів і відкриттів, а також цікавих ідей, що принесуть користь як їх винахідникам, так і нашій державі!
Щастя, міцного здоров’я та злагоди Вам і Вашим родинам!
Щиро Ваш, патентний повірений України Олександр Колосов.

В журнале «Интеллектуальная собственность» (№8 за 2014 год) опубликована статья патентного поверенного Украины Александра Колосова «Особливості складання опису та формули винаходу».

02.09.2014

В журнале «Интеллектуальная собственность» (№8 за 2014 год) опубликована статья патентного поверенного Украины Александра Колосова "Особливості складання опису та формули винаходу".
В статье проанализированы некоторые особенности составления описания и формулы изобретения. Приведенные примеры формул изобретений «зонтичных» патентов и осуществлен их краткий анализ. Указано, что вследствие существования множества тонкостей и нюансов, такую работу оправданно отдавать на аутсорсинг профильным специалистам.
Полный текст статьи можно найти на странице «Публикации» (под №26).

Патентний повірений України Олександр Колосов отримав повідомлення про включення до Митного реєстру об'єктів права інтелектуальної власності 7 патентів України на промислові зразки.

06.08.2014

Патентний повірений України Олександр Колосов, як довірена особа Заявника, отримав упродовож 14 днів з дати подання відповідних заяв повідомлення з Державної фіскальної служби України про включення до Митного реєстру об'єктів права інтелектуальної власності (ОПІВ) строком на 1 рік 7 патентів України на промислові зразки, що належать ПАТ «Науково-виробниче об'єднання «Більшовик».
Реєстрація вищезазначених ОПІВ у Митному реєстрі здійснена шляхом внесення інформації в електронному вигляді до автоматизованої інформаційної системи Державної митної (фіскальної) служби України.
Митний реєстр ведеться з метою сприяння захисту майнових прав на ОПІВ під час митного контролю та митного оформлення товарів, що містять такі об'єкти, на підставі заяв правовласників, і містить інформацію, яка використовується для запобігання переміщенню через митний кордон України товарів з порушенням ПІВ. Внесення ОПІВ до Митного реєстру дозволяє заблокувати експорт та імпорт контрафактних товарів через митний кордон і гарантовано захистити інтереси добросовісного правовласника ОПІВ.